Almával töltött fácán

2013.03.04.

Hozzávalók:

  • 2 db fácán a rozmártól
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • majoránna
  • 5 db alma
  • 10-12 db szegfűszeg
  • olívaolaj
  • só,
  • 3dl fehérbor
  • 4 adag gombás rízs

Elkészítés

Az előkészített, megtisztítottt fácánok mellét a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk. Az almákat kicsumázzuk, héját kissé bevagdaljuk, és mindegyikbe 2-3 db szegfűszeget szúrunk. Két-két almát a hasüregbe helyezünk, és a nyílást hústűvel összetűzzük. Serpenyőben, lefedve 5 percig elősütjük, majd tepsibe tesszük, aláöntünk 2 dl bort, és 160 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Tálaláskor a hasüregben megsült almákat cikkekre vágva a tál egyik végére tesszük, majd a mellétett, feldarabolt fácánt gombás rizzsel körítjük. Külön almapürét kínálunk mellé: a maradék fehérbort szegfűszeggel és fahéjjal ízesítjük, egy almát megtisztítunk, cikkekre vágunk, az egészet összeforraljuk. Ha az alma megpuhult, pürésítjük.

Kapcsolódó termékek

Fácán, tisztított

2 807 Ft Kisker ár/db 2 210 Ft + áfa
A termék jelenleg nincs készleten
vagy nem megvásárolható
részletek

Fácánmellfilé

7 353 Ft Kisker ár/kg 5 790 Ft + áfa
7 353 Ft Rendelési egység1kg
Súly változó1-1kg
A termék jelenleg nincs készleten
vagy nem megvásárolható
részletek

Információ / Segítség a vásárláshoz

Amennyiben segítségre van szüksége a vásárlással kapcsolatban, kérjük Kattintson ide! Ha telefonon szeretne segítséget kérni, hívja munkatársainkat bizalommal Telefonon: (24) 525-600
Faxon: (24) 525-601
e-mailben: rozmar@rozmar.hu

Szigetszentmiklósi mintaboltunkban
a legkedvezőbb, nagykereskedelmi és akciós áron vásárolhat!
Nyitva minden munkanap 8-17 óráig

Google térkép
É 47.37 785 fok
K 19.04 436 fok
2310 Szigetszentmiklós, Kántor utca 5.
Az M0-ás 19-es kilométerszelvényénél
2 percre a Flóra Hungária nagybani virágpiactól

Kiskosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés

Felhasználónév vagy e-mail cím:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Regisztráció