Paradicsomos kagyló rákfarokkal
2013.03.03.
Hozzávalók: | |
| |
A bundázott rákhoz: | |
| |
Elkészítés | |
A rákokat megmossuk, megtisztítjuk, és hűtőbe félretesszük. A páncéljukat feltesszük főni a csirkealapléban, és 20 perc főzés után leszűrjük, a páncélkokat kidobjuk. Az olaj felén kicsit felhevítjük a paradicsompürét, ráöntjük a leszűrt levet, és tíz percig forraljuk. Beleöntjük a bort, beledobunk két gerezd tisztított, zúzott fokhagymát, és ízlés szerint erős paprikát. Megmossuk, megtisztítjuk a hagymát és a paprikát. A hagymát fél karikára, a paprikát vékony csíkokra vágjuk, majd a bazsalikommal együtt a levesbe tesszük. Összeforraljuk öt percig. Eközben a tojásfehérjét elkeverjük a liszttel, sóval és annyi jeges vizzel, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk. bőségesen vett forró olajban megsütjük a rákfarkakat, fejenként 4-8 darabot számítva. Az olajból kivesszük, leitatjuk. A levesbe tesszük a megmosott, megtisztított, de héjas kagylót és rákot, és csak 3-4 percig főzzük, ha kell, utánaízesítjük, és tálba szedjük. (A levéből nem maradhatott több 5-6 kanálnál, mert szép lassan beforrt.) A sült rákokat rátesszük a kitálalt ételre. Pirított bagettszeleteket kinálhatunk mellé, amelyeket a maradék fokhagymával megdörzsöltünk, és az olívaolajjal meglocsoltunk. |
Kapcsolódó termékek |
Információ / Segítség a vásárláshoz Amennyiben segítségre van szüksége a vásárlással kapcsolatban, kérjük Kattintson ide! Ha telefonon szeretne segítséget kérni, hívja munkatársainkat bizalommal
Telefonon: (24) 525-600 Szigetszentmiklósi mintaboltunkban
Google térkép
|
KiskosárA kosár jelenleg üres
Bejelentkezés |