Rakott padlizsán rákfarkakkal és mentás paradicsommal

2013.03.03.

Hozzávalók:

  • 200 g padlizsán
  • 100 g parajlevél
  • 2 szál újhagyma
  • 4 szelet füstölt sonka
  • 2 fej sitaki gomba
  • só, őrölt fehér bors, olaj
  • 30 g vaj
  • 40 g kerek szeműrízs

A paradicsomraguhoz:

  • 3 szem paradicsom
  • 1 teáskanál snidling
  • 1 teáskanál gorombára vágott mentalevél
  • 2 evőkanál olívaolaj, só, ízlés szerint erős paprika

Rákhoz:

  • 250 g rákfarok
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 20 g vaj
  • 1 teáskanál finomra vágott petrezselyem, só

Elkészítés

A rákot megmossuk, megtisztítjuk a farkát rajta hagyjuk, és bevágjuk. Hűtőbe félretesszük.

A parajt megtisztítjuk, megmossuk. A rízst megmossuk, lecsepegtetjük. A vaj felét felmelegítjük, egy percig sütjük benne a sonkát. A sonkát kivesszük, félretesszük. a visszamaradt sonkás vajon megfuttatjuk a rízst. Amikor elég meleg, megsózzuk, és annyi forró vízet teszünk rá, hogy épp ellepje. Fedőnélkül pároljuk, és amikor elfogyott a víz, pótoljuk. Amikor még roppanós, levesszük (ez a kerek szeműrízs nem lesz olyan puha, mint a szokásos, és sokkal szaftosabbnak is kell lennie.)

A padlizsánt megmossuk, ujjnyi vastagra szeleteljük, megsózzuk. Legalább 30 percig állni hagyjuk. Eközben a paradicsomot leforrázzuk, héját eltávolítjuk, kettévágjuk. A magokat is kikanalazzuk, és apró kockára vágjuk. Elmelegítjük az olívaolajat, rádobjuk a paradicsomot, mentalevelet, snidlinget, sót, az erős paprikát és egy kevés vizet. Összeforraljuk és félretesszük.

A padlizsánszeleteket letörölgetjük, és forró serpenyőben az olajon mindkét oldalát megsütjük, a gombával együtt. A megmaradt vajra rátesszük a megtisztított szeletelt őj hagymát, amikor megfonnyadt, rádobjuk a parajt. Sózzuk, borsozzuk, és 2-3 percig összepároljuk. Rétegezzük a padlizsánokat: az első szeletre a rizst tesszük, arra egy szelet sonkát. Ismét padlizsánt, majd a parajt, megint sonkát és rá a padlizsánt. A tetejére kerül a gombafej. Tányérra vagy hőálló tálra tesszük, és 160 C-fokra előmelegített sütőben 4-5 percig összemelegítjük.

Eközben elkészítjük a rákot. Megsózzuk, és forró olajra dobjuk. Három percig pirítjuk, akkor a zúzott fokhagymát meg a petrezselymet tesszük rá, és összeforgatjuk. Vajat halmozunk rá, és tálaljuk. Tányérra helyezzük a rakott padlizsánt, mellé kerül a fűszeres paradicsom és a sült rákfarkok. A rák pecsenyelevével meglocsoljuk az egészet.

Kapcsolódó termékek

Királyrákfarok 16/20, héjas, IQF

5 207 Ft Kisker ár/kg 4 100 Ft + áfa
5 207 Ft Rendelési egység1kg
Súly változó1-1kg
kg Ft
részletek

Garnélafarok 16/20 BT. tisztított, nyers

5 347 Ft Kisker ár/kg 4 210 Ft + áfa
5 347 Ft Rendelési egység1kg
Súly változó1-1kg
kg Ft
részletek

Torpedó rákfarok (26/30) ropogós panírban

4 782 Ft Kisker ár/kg 3 765 Ft + áfa
4 782 Ft Rendelési egység1kg
Súly változó1-1kg
kg Ft
részletek

Információ / Segítség a vásárláshoz

Amennyiben segítségre van szüksége a vásárlással kapcsolatban, kérjük Kattintson ide! Ha telefonon szeretne segítséget kérni, hívja munkatársainkat bizalommal Telefonon: (24) 525-600
Faxon: (24) 525-601
e-mailben: rozmar@rozmar.hu

Szigetszentmiklósi mintaboltunkban
a legkedvezőbb, nagykereskedelmi és akciós áron vásárolhat!
Nyitva minden munkanap 8-17 óráig

Google térkép
É 47.37 785 fok
K 19.04 436 fok
2310 Szigetszentmiklós, Kántor utca 5.
Az M0-ás 19-es kilométerszelvényénél
2 percre a Flóra Hungária nagybani virágpiactól

Kiskosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés

Felhasználónév vagy e-mail cím:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Regisztráció