Szarvaskaraj sáfrányos csicsókával és súfnudlival

2013.01.23.

Hozzávalók 1 főre

  • 200 g-os dámszarvasborjú (azaz ünő) karaj
  • 60 g csicsóka
  • 1 g valódi sáfrány
  • 20 g vaj (min 82%-os állati eredetű))
  • 1 ágacska friss zsálya
  • 4 db citromlevél
  • só, bors
  • borókabogyó , frissen törve
  • 1,5 dl mogyoróolaj (pl Carapelli)
  • demi glace
  • súfnudli

Elkészítés

  1. A dámszarvasborjú-karajt lehártyázom, sózom, borsozom és frissen tört borókabogyóval ízesítem.
  2. Szobahőmérsékleten hagyom állni a fűszerezett húst, míg a csicsókát készítem.
  3. Megtisztítom a csicsókát, majd főzővizet készítek neki- rendhagyó módon! A főzővíz ízesítéséhez sót, citromlevelet, zsályát és 0,5 dl mogyoróolajat használok.
  4. Főzővízet csak annyit használjunk, hogy a csicsókát épp ellepje, sütőpapírral fedjük le. Tegyük a papírt közvetlenül a víz tetejére.
  5. Ressre (félkeményre) főzöm a csicsókát.
  6. A húst lekérgezem, vaj és mogyoróolaj keverékében- minden oldalát csak röviden!
  7. 100 C fokos sütőben 10 percet huzatom.
  8. Vajat olvasztok zsályával, sáfránnyal, citromlevéllel és ebben futtatom át a csicsókát.
  9. A húst a súfnudlira tálalom és demi glace-al meglocsolom.

Információ / Segítség a vásárláshoz

Amennyiben segítségre van szüksége a vásárlással kapcsolatban, kérjük Kattintson ide! Ha telefonon szeretne segítséget kérni, hívja munkatársainkat bizalommal Telefonon: (24) 525-600
Faxon: (24) 525-601
e-mailben: rozmar@rozmar.hu

Szigetszentmiklósi mintaboltunkban
a legkedvezőbb, nagykereskedelmi és akciós áron vásárolhat!
Nyitva minden munkanap 8-17 óráig

Google térkép
É 47.37 785 fok
K 19.04 436 fok
2310 Szigetszentmiklós, Kántor utca 5.
Az M0-ás 19-es kilométerszelvényénél
2 percre a Flóra Hungária nagybani virágpiactól

Kiskosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés

Felhasználónév vagy e-mail cím:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Regisztráció