Szüreti mustos kacsapecsenye

2013.03.09.

Hozzávalók:

  • 2,5 kg pecsenyekacsa
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg szőlő
  • 2 db alma
  • 1 db narancs
  • 12 dkg dióbél
  • törött bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • szőlőlevél

Elkészítés

A kacsát kivül-belül megsózzuk, bedörzsöljük törött borssal. Az elmát és a narancsot szeletekre vágjuk, a kacsába töltjük a szőlővel együtt. A kacsát egy tűzálló tálba tesszük, megöntözzük olívaolajjal és fehárborral, mellétesszük a fokhagymagerezdeket, rászórjuk a diót, végül betakarjuk a szőlőlevelekkel. Légkeveréses sütőben 160-180 fokon 2,5 órán keresztül sütjük, hogy húsa omlós legyen.

Amikor a hús elkészült, félretesszük, majd a kisült zsíradékhoz hozzáadjuk a szőlőt, végül az egészet lepasszírozzuk. Felforraljuk, tetejéről lemerjük a felesleges zsiradékot, hozzáadjuk a vajat és az apróra vágott petrezselymet, és az így kapott mártással leöntve tálaljuk a kacsapecsenyét.

Kapcsolódó termékek

Kacsacomb , pecsenye

2 090 Ft Kisker ár/kg 1 990 Ft + áfa
1 567 Ft Rendelési egység0,75kg
Súly változó0,5-1kg
kg Ft
részletek

Pecsenyekacsa, egész, 1500g

924 Ft Kisker ár/kg 880 Ft + áfa
1 386 Ft Rendelési egység1,5kg
Súly változó1,5-1,5kg
kg Ft
részletek

Információ / Segítség a vásárláshoz

Amennyiben segítségre van szüksége a vásárlással kapcsolatban, kérjük Kattintson ide! Ha telefonon szeretne segítséget kérni, hívja munkatársainkat bizalommal Telefonon: (24) 525-600
Faxon: (24) 525-601
e-mailben: rozmar@rozmar.hu

Szigetszentmiklósi mintaboltunkban
a legkedvezőbb, nagykereskedelmi és akciós áron vásárolhat!
Nyitva minden munkanap 8-17 óráig

Google térkép
É 47.37 785 fok
K 19.04 436 fok
2310 Szigetszentmiklós, Kántor utca 5.
Az M0-ás 19-es kilométerszelvényénél
2 percre a Flóra Hungária nagybani virágpiactól

Kiskosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés

Felhasználónév vagy e-mail cím:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Regisztráció