Vadnyúl zöldségekkel

2013.03.04.

Hozzávalók a leveshez:

  • 2 vadnyúlcomb,
  • 1 vadnyúlgerinc,
  • 1 kis fej hagyma,
  • 100 g zsenge zeller,
  • 150 g zsenge petrezselyemgyökér,
  • 150 g sárgarépa,
  • 80 g hüvelyes borsó
  • 60 g kelkáposzta,
  • 1 dl vörösbor,
  • 8 szem fekete bors
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • egy kis darab gyömbér, só

A tésztához:

  • 1 tojás
  • 100 g liszt,
  • víz
  • olaj
  • 30 g vaj

A sült nyúlhoz:

  • 1 teáskanál finomra vágott kakukkfű
  • só durvára darált bors
  • a sütéshez kevés olaj

Elkészítés

A nyúlgerincet megmossuk, kicsontozzuk, a hártyáit is eltávolítjuk. A húst négy részre daraboljuk, meghintjük a kakukkfűvel, a darált borssal, és letakarva hűtőbe tesszük. A visszamaradt csontot és nyulcombokat vízben feltesszük főni, amikor forr, pár percig főzzük, majd levesszük. A levet kiöntjük, a húst meg a csontot leöntjük. Ismét feltesszük főni, de nagyon kiméletesen, és csak annyi vízben, hogy egy jó ujjnyira ellepje. Ahogy fő, mindig leszedjük a habját. Amikor márnincs habja, nagyon óvatosan sózzuk, beletesszük a borsot, gyömbért, hagymát, fokhagymát. Nagyon gyönge tűzön főzzük, ha elfő a leve, csak annyit töltünk rá, hogy éppen ellepje.

A bort feltesszük forrni, amikor a negyedére sűrűsödött, félretesszük. A zöldségeket megtísztítjuk, megmossuk, és félretesszük. Ameddig a hús fő, a lisztből 1 tojással, sóval és 3-4 evőkanál vízzel tészát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, amikor kellően sima, cipónak formáljuk, olajos kézzel átkenjük, és letarva pihentetjük 20 percig. Amikor a hús megpuhult, kivesszük, lefejtjük a csontról. Kivesszük a levesből a hagymát és fokhagymát is. A lefejtett húst pürésítjük a hagymával, fokhagymával, sóval, majd belekeverjük a vajat.

A tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, 6-8 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki (vághatjuk négyzetre is, akkor nincs veszteség). A kiszúrt tésztát felére tölteléket halmozunk, ráhajtjuk a másik felét. Jól összenyomkodjuk, ha nem tapadna össze a széleket, kenjük meg tojással. A megtöltött tésztát lisztezett tálcán félretesszük.

A levesbe, ami most 7 dl, beletesszüka kisebbre darabolt zöldségekeet és beforralt bort. A zöldségeket csak addig főzzük, hogy éppen megpuhuljanak. A borsót sós vízbe három percig főzzük, majd leszűrjük. Sós, forró vízben kifőzzük a töltött tésztát is, kiszedjük, leöblítjük.

A hűtőből kivesszük a húst, sózzuk, és forró olajon, két perc alatt rózsaszínre sütjük. Tányérokban elosztjuk a zöldségeket, a töltött tésztát, a főtt borsót, és egy kevés átszűrt levet locsolunk rá. A tetejére tesszük a szeletelt sült gerincet, a maradék levest (ami úgy 0,5-1 dl lehet) külön adagonként szolgáljuk fel.

Kapcsolódó termékek

Vadnyúlcomb csontos

5 398 Ft Kisker ár/kg 4 250 Ft + áfa
4 858 Ft Rendelési egység0,9kg
Súly változó0,8-1kg
kg Ft
részletek

Vadnyúlgerinc csontos

10 287 Ft Kisker ár/kg 8 100 Ft + áfa
7 715 Ft Rendelési egység0,75kg
Súly változó0,5-1kg
kg Ft
részletek

Információ / Segítség a vásárláshoz

Amennyiben segítségre van szüksége a vásárlással kapcsolatban, kérjük Kattintson ide! Ha telefonon szeretne segítséget kérni, hívja munkatársainkat bizalommal Telefonon: (24) 525-600
Faxon: (24) 525-601
e-mailben: rozmar@rozmar.hu

Szigetszentmiklósi mintaboltunkban
a legkedvezőbb, nagykereskedelmi és akciós áron vásárolhat!
Nyitva minden munkanap 8-17 óráig

Google térkép
É 47.37 785 fok
K 19.04 436 fok
2310 Szigetszentmiklós, Kántor utca 5.
Az M0-ás 19-es kilométerszelvényénél
2 percre a Flóra Hungária nagybani virágpiactól

Kiskosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés

Felhasználónév vagy e-mail cím:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Regisztráció