Viczay fővadász kedvence zsemlegombóccal. Szarvas hátszínből.

2013.03.04.

Hozzávalók:

  • 1 kg szarvashátszín
  • 6 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 kávéskanál kakukkfű, borókabogyó
  • olívaolaj
  • 2 evőkanál mustár, áfonyalekvár
  • 2 dl vörösbor
  • 20 dkg erdei vadgomba keverék
  • 4 adag zsemlegombóc

Elkészítés

A szarvashátszínt megtísztítjuk, a 3 gerezd lereszelt fokhagymával, borssal, kakukkfűvel, őrölt babérral, borókabogyóval és borsikafűvel ízesítjük, és fóliába tekerve 2-3 napig érleljük. A pácolt húst serpenyőben, kevés olívaolajon, egészben, súly alatt megsütjük. Sütés közben megkenjük a mustárral és az áfonyalekvárral. Hozzáadjuk a vörösbor felét és készre sütjük.

A kész húst kivesszük a serpenyőből, a visszamaradt pecsenyelében megforgatjuk a zsemlegombócokat, mejd kivesszük őket. A visszamaradt pecsenyeléhez hozzáadjuk a maradék vörösbort, és a maradék apróra vágott fokhagymát, beletesszük a felszeletelt gombát, sóval és borssal ízesítjük, összeforraljuk, majd hússal, valamint zsemlegombóccal tálaljuk.

Kapcsolódó termékek

Szarvasgerinc csont nélkül

9 862 Ft Kisker ár/kg 7 765 Ft + áfa
12 327 Ft Rendelési egység1,25kg
Súly változó1-1,5kg
kg Ft
részletek

Szarvasfilé

10 579 Ft Kisker ár/kg 8 330 Ft + áfa
9 521 Ft Rendelési egység0,9kg
Súly változó0,8-1kg
kg Ft
részletek

Információ / Segítség a vásárláshoz

Amennyiben segítségre van szüksége a vásárlással kapcsolatban, kérjük Kattintson ide! Ha telefonon szeretne segítséget kérni, hívja munkatársainkat bizalommal Telefonon: (24) 525-600
Faxon: (24) 525-601
e-mailben: rozmar@rozmar.hu

Szigetszentmiklósi mintaboltunkban
a legkedvezőbb, nagykereskedelmi és akciós áron vásárolhat!
Nyitva minden munkanap 8-17 óráig

Google térkép
É 47.37 785 fok
K 19.04 436 fok
2310 Szigetszentmiklós, Kántor utca 5.
Az M0-ás 19-es kilométerszelvényénél
2 percre a Flóra Hungária nagybani virágpiactól

Kiskosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés

Felhasználónév vagy e-mail cím:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Regisztráció