Vörös sügér

2013.03.10.

Hozzávalók:

  • 60 dkg vörös sügér filé
  • 1 g sáfrány
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db narancs
  • 1 cukkini
  • 50 dkg újburgonya
  • 3 evőkanál szezámmag
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db cirtom
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl fehérbor
  • 1 üveg olívabogyó
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

A burgonyát vízben megfőzzük. A citrom héját lereszeljük, összekeverjük apróra vágott petrezselyemmel, zsemlemorzsával, sóval és borssal, ebben megforgatjuk a halat, melyet ezután kevés olajban megsütünk.

A főtt burgonyát meghámozzuk, egy serpenyőben kevés vajon megforgatjuk, megszójuk friss petezselyemmel. Egy másik serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjjuk a varikára vágott cukkinit, megszórjuk szezámmaggal. A narancsot kifilézzük, rácsurgatjuk a ézet, megszórjuk sáfránnyal.

A halat félretesszük, a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a fokhagymát, majd megforgatjuk benne a cukkinit és a burgonyát. Hozzáadjuk a fehérbort, acitrom levét és az olívabogyót, bégül megszórjuk apróra vágott friss petezselyemmel. Tálaláskor a cukkinisburgonyás ragura tesszük a halat, és erre ráhalmozzuk a sáfrányos narancsfiléket.

Kapcsolódó termékek

Tengeri vörössügér filé

2 090 Ft Kisker ár/kg 1 990 Ft + áfa
2 090 Ft Rendelési egység1kg
Súly változó1-1kg
kg Ft
részletek

Információ / Segítség a vásárláshoz

Amennyiben segítségre van szüksége a vásárlással kapcsolatban, kérjük Kattintson ide! Ha telefonon szeretne segítséget kérni, hívja munkatársainkat bizalommal Telefonon: (24) 525-600
Faxon: (24) 525-601
e-mailben: rozmar@rozmar.hu

Szigetszentmiklósi mintaboltunkban
a legkedvezőbb, nagykereskedelmi és akciós áron vásárolhat!
Nyitva minden munkanap 8-17 óráig

Google térkép
É 47.37 785 fok
K 19.04 436 fok
2310 Szigetszentmiklós, Kántor utca 5.
Az M0-ás 19-es kilométerszelvényénél
2 percre a Flóra Hungária nagybani virágpiactól

Kiskosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés

Felhasználónév vagy e-mail cím:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Regisztráció