Recept:
- A kacsacombokat zacskójával 80°C-on 10 percre regeneráljuk gőzpárolóban vagy fazékban, ezután serpenyőben vagy forró sütőben a bőrös oldalukat ropogósra pirítjuk. Pirítás végén adhatunk hozzá egy kis vajat és egy friss rozmaring ágat.
- A lila káposztát vékonyra gyaluljuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadunk egy kis almaecetet, sót, cukrot, egész fahéjat, csillagánizst és reszelt almát. Lefedve, alacsony hőmérsékleten pároljuk, amíg meg nem puhul.
- Az előhűtött burgonyacikkeket 180 °C-os olajban vagy sütőben ropogósra sütjük, enyhén sózzuk.
- A jus-hoz a konfitált kacsacomb zacskójából visszamaradt pecsenyelevet leszűrjük, kevés borral és alaplével felforraljuk, majd sűrűre redukáljuk (besűrítjük). Ha kell, egy kevés vajjal montírozhatjuk(sűríthetjük még) a végén.
- Tálaláskor a kacsacombot a tányér közepére helyezzük, mellé tesszük a párolt káposztát és a burgonyacikkeket, a jus-t pedig a hús köré kanalazzuk.
A hozzávalók 4 adagra vonatkoznak.