Szeretünk
jókat enni.
Rólunk
Az étel talán az egyetlen olyan dolog, ami valóban mindenkit összeköt. Azonban csak akkor van valódi ereje a konyhaművészetnek és a közös étkezéseknek, ha amit alkotunk és eszünk – az finom.
Második generációs családi vállalkozásként 1994 óta szenvedéllyel szolgáljuk a magyar gasztronómiát.
Kezdetben tengeri halak, rákok, bárány- és vadhúsok tették különlegessé kínálatunkat. Azóta hosszú utat jártunk be: portfóliónkat folyamatosan bővítettük – válogatott húsfélékkel, pékárukkal, fűszerekkel, zöldségekkel és gyümölcsökkel.
Ma is azon dolgozunk nap mint nap, hogy kínálatunk egyre színesebb, gazdagabb és inspirálóbb legyen – a klasszikus ízek kedvelőitől egészen a kulináris különlegességek rajongókig mindenki megtalálja a kedvencét.
Számunkra a minőség nem csupán szempont – hanem alapelv. Termékeinket gondosan válogatjuk össze, hogy partnereink mindig a legjobbat kapják – frissen, megbízhatóan, szívből.
Gyakran ismételt kérdések
A termékek a világ minden tájáról érkeznek, de igyekszünk kiemelt hangsúlyt fektetni a minőségi Magyar alapanyogokra.
A termékeket saját hűtős autóval előre egyeztetett időpontban szállítjuk ki hétfőtől-péntekig. Kollégáink minden esetben felveszik Önnel a kapcsolatot a rendelés kiszállítására vonatkozóan, de kérheti a kiszállítást egy Ön által meghatározott napra is.
A termékek csomagolása nem minden esetben egalizált (egyforma) csomagolású, tehát, minden csomag eltérő tömegű. A súlyváltozó megadja a minimális és maximális súlyt, ami az adott termékre vonatkozhat.
Mindig a legkisebb mennyiség van feltüntetve a rendelésnél, azok a kiszerelések tovább nem bonthatók.
Előhűtött termékeket is forgalmazunk, ezek tárolása 0-4°C történik.
Egy libra termékben (454 g) hány db rákfarok található (tól-ig). Tehát a garnélafarok 16/20 termék csomagolásában (1 kg) kb. 32-40 db rák van.
Egyénileg gyors fagyasztva.
Egy kg kiszerelésben hány db tintahal van, 5 db vagy 10 db. Tehát az U10 kisebb, az U5 nagyobb tintahalat jelöl.
Ez egy „belső” céges megjelölés, csak a vadakból készült raguknál használjuk, nem a termék minőségére utal.
Az előhűtött termékeket 0 0C-n, a fagyasztott termékeket -18 0C-n tároljuk.
Érlelés alatt a hús szerkezetében olyan biokémiai folyamatok zajlanak, melyek nemcsak, hogy sokkal porhanyósabbá teszik a húst, hanem mélyebb ízekkel is felruházzák. A nedves érlelés egy meglehetősen újfajta és jóval elterjedtebb technika. Ebben az esetben a marhahús speciális, vákuumzárású tasakba kerül. A fagypont körüli hőmérsékleten való tároláskor természetes enzimek gondoskodnak róla, hogy a hús omlósabbá és ízletesebbé váljon. Ez mindössze pár napig tart, emiatt jóval olcsóbb eljárás, mint a száraz érlelés. A rövid ideig tartó érlelés alatt a hús nem veszít annyi vizet, ezért jóval nedvdúsabb marad.