Recept:
- A kacsamellet a zacskójával 80°C-on 10 percre regeneráljuk gőzpárolóban vagy fazékban.
- A kész kacsamellet forró serpenyőben a bőrös felével lefelé ropogósra sütjük, majd a másik oldalát is 1 percig pirítjuk. Ezután pár percet pihentetjük szeletelés előtt.
- Közben az édesburgonya pürét melegítsük fel, ha kell, ízesítsük kevés sóval, feketeborssal, szerecsendióval.
- Az erdei gombákat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd olívaolajon vagy vajon nagy lángon lepirítjuk, sóval, borssal és friss petrezselyemmel vagy kakukkfűvel ízesítjük.
- Tálaláskor a tányér közepére kanalazzunk az édesburgonya püréből, erre fektessük a felszeletelt rozé kacsamellet, majd rendezzük köré a pirított gombákat.
A hozzávalók 4 adagra vonatkoznak.