Recept:
- A csirkemellfilét zacskójával 80°C-on 10 percre regeneráljuk gőzpárolóban vagy fazékban, majd serpenyőben minden oldalát gyorsan lepirítjuk a szép szín és aroma érdekében.
- A Bounduelle Romanesco-t enyhén sós, blansírozzuk: forró vízben 2-3 percig főzzük, majd jeges vízbe tesszük, hogy megőrizze élénk zöld színét.
- A narancsszószhoz friss narancs levét (kb. 1 dl) egy kevés mézzel és csipet sóval kis lángon sűrítjük, majd kevés vajat keverünk bele (montírozzuk), hogy selymes állagot kapjunk. Ha savasabb szószt szeretnél, tehetsz hozzá pár csepp citromlevet is.
- Tálaláskor a csirkemell szeleteket a tányér közepére helyezzük, mellé kerül a Romanesco, és köré vagy alá csorgatjuk a narancsszószt.
A hozzávalók 4 adagra vonatkoznak.