Recept:
- A bélszínt zacskóban 80°C-on 10 percre regeneráljuk gőzpárolóban vagy fazékban, majd serpenyőben minden oldalán körbesütjük 1-1 percig. 180°C-ra előmelegített sütőben a kívánt sütési fokozatig sütjük.
- A kacsamájat serpenyőben megpirítjuk, majd pirított pankó morzsába forgatjuk.
- A zöldborsó pürét melegítsük fel, majd ízlés szerint enyhén sózzuk, borsozzuk.
- A grillezett paprika duót serpenyőben kissé átpirítjuk, hogy újra életre keljenek az ízek.
- Az ördögszekér laskagombát vékony szeletekre vágjuk, bevagdossuk, vajon vagy olívaolajon megpirítjuk, míg enyhén roppanós, illatos nem lesz.
- A karika burgonyát 180 °C-os olajban ropogósra sütjük, majd enyhén sózzuk.
- Az egész cukorborsót blansírozzuk a következőképpen: forró, sós vízben 1 percig főzzük, majd jeges vízbe mártjuk, hogy megőrizze élénk színét és frissességét.
- A tányérra először kerüljön a zöldborsó püré alapként, majd erre a bélszín szelet. Helyezzük rá a ropogós kacsamájat, és rendezzük köré a grillezett paprikát, gombát, karika burgonyát és cukorborsót. Tálaljuk azonnal, frissen, melegen.
A hozzávalók 4 adagra vonatkoznak.