Tépett BBQ sertésburger

Tépett BBQ sertésburger

Igazi amerikai klasszikus – lassan sült, füstös, szaftos és olyan omlós, hogy szinte magától szálaira esik. Ha mindezt gazdagon megforgatjuk ragacsos, édes-füstös BBQ szószban, és egy puha, enyhén pirított burgerzsemlébe zárjuk, kész a tökéletes „comfort food”. A ropogós salátalevél és a savanykás gherkins (csemege uborka) ellensúlyozzák a hús gazdagságát, így minden falat kiegyensúlyozott és ízgazdag lesz.

Recept:

  1. A tépett sertésünket egy serpenyőben átforraljuk majd BBQ szósszal alaposan összekeverjük. Ha szükséges, egy kicsi vizet adhatunk hozzá, hogy szaftosabb
  2. A Salomon burger zsemléket félbevágjuk, száraz serpenyőben vagy sütőben kissé megpirítjuk.
  3. Összeállítás: az alsó zsemlére jöhet egy friss salátalevél, egy bő adag tépett BBQ sertés, néhány szelet uborka, majd egy extra kanalazás BBQ szósz, végül a zsemle teteje.
  4. Tálalhatjuk sült krumplival vagy káposztasalátával.

 

A hozzávalók 4 adagra vonatkoznak.

Hozzávalók

Tépett BBQ sertéshús (2 csomag)
BBQ szósz (2 csomag)
4 db Salomon burger zsemle
8-10 levél friss salátalevél
Csemege uborka (Gherkins uborka)