Tépett kacsaburger savanyított lilahagymával és Sriracha-s majonézzel

Tépett kacsaburger savanyított lilahagymával és Sriracha-s majonézzel

Ez a tépett kacsahúsból készült burger a keleti és nyugati konyha találkozása: szaftos, lassan sült kacsa omlós textúrával, pikáns Sriracha majonéz, friss római saláta, és egy kis savanyított lilahagyma, ami roppan és savanykás frissességet hoz a falatokba. Mindez egy puha La Lorraine kézműves hamburger zsemlében. Utcai hangulat, éttermi minőségben.

Recept:

  1. A tépett kacsacombot serpenyőben átforraljuk, majd BBQ szósszal alaposan összekeverjük. Ha szükséges, egy kicsi vizet adhatunk hozzá, hogy szaftosabb legyen.
  2. A savanyított lilahagymához vékonyra szeletelt lilahagymát forró páclével (1 rész víz, 1 rész ecet, 1 evőkanál cukor, só) leöntünk, és legalább 30 percig állni hagyjuk.
  3. A hamburger zsemléket félbevágjuk, száraz serpenyőben vagy grillen megpirítjuk a belső felüket.

 

Összeállítás: az alsó zsemlére megy a Sriracha majonéz, rá egy adag tépett kacsa, majd savanyított lilahagyma, friss római saláta, végül a zsemle teteje.

A hozzávalók 4 adagra vonatkoznak.

Hozzávalók

SV Tépett kacsahús combból (2 csomag)
4 db La Lorraine kézműves hamburger zsemle
BBQ szósz (2 csomag)
Sriracha majonéz
Savanyított lilahagyma (lilahagyma, ecet, cukor, só, víz)
8-10 levél Római saláta