Kézműves marha hamburger

Kézműves marha hamburger

A klasszikus amerikai hamburger kézműves változata, minőségi alapanyagokkal és házias ízekkel. Tökéletes választás baráti grillezéshez vagy akár egy hétvégi lakomához is.

Recept:

  1. Melegítsd elő a grillt vagy egy vastag aljú serpenyőt közepes-magas hőfokra.
  2. A hamburger-húspogácsát süsd oldalanként 3-4 percig, amíg szépen megpirul kívül, de belül szaftos marad.
  3. A sütés utolsó percében helyezz egy szelet cheddar sajtot a pogácsára, és fedd le, hogy a sajt ráolvadjon.
  4. A burger zsemléket vágd félbe, és pirítsd meg röviden a vágott felükkel lefelé, amíg aranybarna nem lesz.
  5. Állítsd össze a burgert: A zsemlék pirított felületére kend a BBQ mártást, az alsó zsemlére helyezz pár levelet a római salátából, egy szelet paradicsomot, majd a sajtos húspogácsát.
  6. Tedd rá a karikára vágott lilahagymát és pár szelet csemege uborkát, majd fedd le a zsemle tetejével.

 

Tálald azonnal, ízlés szerint akár sült burgonyával vagy házi coleslaw salátával.

Hozzávalók

Kézműves marhahamburger húspogácsa (180 g)
Salomon burger zsemle
FRIENDSHIP Cheddar sajt
BBQ mártás
Római saláta levél
Csemege uborka, szeletelve
Paradicsom
Lilahagyma, vékony karikákra vágva
McCain SureCrisp hasábburgonya